reede, 14. aprill 2017

Eric S. Raymondi Hacker-HOWTO - Arvustus

Häkkerid ja häkkerlus on juba aastakümneid loonud omajagu segadust. Maailmas levivad erinevad arusaamad selle fenomeni olemusest ja nendest isikutest on sotsiaalmeedias rohkem räägitud negatiivse alatooniga. Keegi ei suuda seletada üheselt ja loogiliselt, millised need indiviidid tegelikult on ja mis on nende eesmärk ühiskonnas.

Raymondi teoses on lihtsalt ja loogiliselt ära seletatud häkkerluse iseloom ja sellega tegeleva kogukonna üldine kirjeldus. Ülesehituselt tundub teos rohkem nagu kasutusjuhend häkkeriks saamiseks aga tegelikult on tegemist minuarust ikkagi rohkem suunanäitajaga teistsuguste arusaamade juurde. Nende juurde, mida probleemide käes vaevlev maailma vajab inimestes, kes seda parandada suudaksid/tahaksid.

Alati aga ei saa kõike probleeme lahendada klaviatuuri katsudes. Tuleb ette olukordi, mis nõuavad rohkem diplomaatiat ja vähem autoriteedist eraldatust. Oma häkkeri staatust ja opereeri tavapärast viisi aga siiski oma arusaama ka tagajärgedest. Õige häkkar ei kahjusta vaid üritab aru saada, et muuta paremaks. Muul juhul oled lihtsalt kräkkar.

Isiklikult meeldis see, et häkkariks saamise jaoks ei peagi palju vaeva nägema. Kui sul on huvi, siis need oskused sünnivad juba sellest huvist. Artiklis saadud vihjed ainult aitavad seda täide viia.

Lõpetuseks tahaks veel mainida, et igas inimeses peitub soov muuta maailma ja seda endale sobivas valdkonnas. Kui sinu valdkonnaks on arvutid, siis võid sa juba enesele teadmata olla häkkar. Aga kas sa oled häkkar teiste silmis, sellele küsimusele pead ise vastuse otsima.










Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar